Web Analytics Made Easy -
StatCounter
Meniu
Your Cart

Bio Fasole adzuki 500g

Bio Fasole adzuki 500g
Bio Fasole adzuki 500g
19,99 lei
Fără TVA: 18,34 lei
  • Stock: In stoc
  • Greutate: 500.00g
  • Cod produs: Bsf1890

 

Azuki este un tip de fasole cu boabe mici, de culoare maro-roșiatică, cu gust cremos care seamănă cu cel al nucilor. Este folosită, cu precădere, în bucătăria asiatică atât în supe, cât și în deserturi. În China și Japonia, acest tip de fasole este utilizat în prepararea cremelor pentru prăjituri, dar și în prepararea înghețatei.

Azuki este renumită pentru proprietățile benefice, în special în cazul problemelor ce apar la ficat și rinichi.

Ce substanțe nutritive conține fasolea azuki și ce beneficii aduce organismului?

Fasolea azuki este bogată în magneziu, potasiu, fier, zinc, cupru, mangan, acid folic, calciu și complexul de vitamine B. Conține puține calorii și grăsimi, este mai ușor de digerat decât alte tipuri de fasole și este adesea folosită în diete. Mai mult, este o sursă excelentă de proteine devenind un ingredient esențial în stilul de viață vegetarian, dar și de fibre solubile care ajută la scăderea colesterolului rău din sânge și stimularea digestiei.

Un alt beneficiu recunoscut este faptul că ajută de minune în cazul în care există probleme cu aparatul urinar. Și cum apar tot mai frecvent disfuncții la acest nivel, inclusiv la copii, este bine de știut că se recomandă consumul a cel puțin jumătate de cană de două ori pe săptămână. Are efect diuretic și ajută la tonifierea rinichilor ținând la distanță infecțiile urinare.

Cum se prepară fasolea azuki?

Ca orice tip obișnuit de fasole, azuki se lasă într-un vas cu apă rece peste noapte, iar în timpul procesului de fierbere se schimbă apa de câteva ori. Ca regulă, pentru acest tip de fasole, raportul este de 3 măsuri de apă la o masură de fasole. Iar ca timp de fierbere, aproximativ 45 de minute ar trebui să fie suficiente pentru a obține o pastă cremoasă, numai bună de servit celui mic.

Puteți combina azuki cu: orez, piure de cartofi dulci, dovleac pasat și un praf de chimen. Pudra se amestecă cu faina pentru prăjituri, pâine și produse de patiserie, iar simple sau încolțite se adaugă în salate. Simple merg și ca “finger food” pentru copiii mai mari. Dacă vi se pare aspră coaja, aceasta poate fi eliminată pe parcursul procesului de fierbere, prin frecarea boabelor sau prin presarea lor cu furculița.

Se păstrează într-un recipient închis, într-un loc răcoros, ferit de lumină.

Acest produs este  obtinut din agricultura ecologica controlata.

Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist, nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat. Efectele produselor pot varia de la persoana la alta in functie de metabolism, stil de viata, varsta, stare de sanatate, etc. Daca aveti sau credeti ca aveti afectiuni medicale sau suferiti vreo boala, adresati-va de urgenta medicului dumneavoastra. Pozele produselor sunt cu titlu informativ, produsele vandute pot fi usor diferite. Va rugam sa cititi cu atentie eticheta produsului si instructiunile de utilizare inainte de a-l consuma sau folosi. Echipa Bio-Superfoods lucreaza in permanenta pentru a oferi informatii corecte in descrierea produselor, insa exista situatii cand producatorii pot schimba fara preaviz ingredientele sau ambalajul produsului. Astfel, produsul primit poate contine informatii in plus sau schimbate fata de cele prezentate pe site. Food & Cosmetic SRL nu isi asuma raspunderea pentru eventuale declaratii inexacte sau greseli de etichetare ale produselor achizitionate de la terti. Acest lucru nu afecteaza drepturile dvs legale.

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
Captcha